İçeriğe geç

Açık Gözlü Ne Demek Tdk

Açık gözlü ne demek?

Tamah, hırs, cimrilik, doymak bilmezlik hali: Hem erkeklerinde, hem de kadınlarında küstahlıktan ve tamahkârlıktan başka bir şey görmedim (Halide E. Adıvar). ѻ Tamahkâr olmak: Utanmazca hareket etmek, tamahkâr olmak.

Açık göz ne demek sözlük anlamı?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: Açıkgöz.

Gözü açık ne demek TDK?

Dikkatli, kurnaz, bilgili, becerikli, zeki.

Açıkgöz nasıl yazılır TDK?

Komşu birleşik sözcüklerde büyük ünlü uyumu aranmaz: openeye, computer, sofayat, honeysuckle, vb.

Aç gözlü kime denir?

İsim (etik) Zenginliğe, yemeğe ve içeceğe doymak bilmeyen.

Açgözlü insana ne denir?

Açgözlü, doymak bilmez, hırslı ve ikiyüzlüdürler. Başlıktaki tüm özellikler aynı metinde nadiren aynı yerde bulunur. Ancak ne yazık ki, tüm bu özelliklere sahip insansılar da oksijenimizi paylaşırlar.

Gözü açık biri ne demek?

Uyanık, becerikli (kişi).

Aç gözlü ne demek TDK?

GREEDY KELİMESİNİN ANLAMI: Gerektiğinden daha fazla mal, yiyecek ve içecek edinmek isteyen, doymak bilmez, açgözlü, doymak bilmez anlamında kullanılır. Bu kelime sıklıkla ‘greedy’ olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Greedy şeklinde olmalıdır.

Eski Türkçede göz ne demek?

Eski Türkçe “glut”, “görme organı” kelimesinden gelir. Bu kelime Eski Türkçe kör – “görmek” kelimesinden türemiştir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Gözü açık ne demek bulmaca?

Sak kelimesi kurnaz ve akıllı anlamına gelir. Uyanık olmak, tehlikelerin farkında olmak ve ortaya çıkan fırsatları iyi değerlendirmek anlamına gelir.

Gözü açık uyumak nedir?

Gözü tam olarak kapatamama durumuna LAGOFTALMUS denir. Gözler açık uyumak veya normal gündüz görüşü sırasında normal şekilde göz kırpmamak. Doğru göz kapağı kapanması ve normal göz kırpma refleksi; stabil bir gözyaşı filmi ve sağlıklı bir kornea yüzeyi sağlamak için gereklidir.

Açık gözlü kelimesi nasıl yazılır?

AÇIK GÖZ KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla “açık göz” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı akıllı göz şeklinde olmalıdır.

Göz göze nasıl yazılır TDK?

İsim ekleri ve iyelik ekleri alan ikilemeler de ayrı ayrı yazılır: başa baş, diz dize, el ele, göz göze, birbirine, omuz omuza, yan yana; baştan sona, daldan dala, elden ele, günden güne, içinden, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), bire bir, bire bir, bire bir; birer birer, boşuna, gün be gün, birer birer…

Çıtkırıldım nasıl yazılır?

7. İkinci kelime olan -dı (-di / -du / -dü, -tı / -ti / -tu / -tü), belirli geçmiş zaman ekleriyle oluşturulmuş bileşik kelimelerin yanına yazılır: albastı, ciğerdeldi, çıtkırıldım, dalbastı, firdöndü, gecekondu…

Gözü açık biri ne demek?

Uyanık, becerikli (kişi).

Açıkgözlü olmak ne demek?

Açgözlü, sahip olduklarıyla yetinmeyen ve her zaman daha fazlasını isteyen insanları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. “Açgözlü” terimi genellikle maneviyattan çok maddi şeylere değer veren insanları tanımlamak için kullanılır.

Gözünü açık tut ne demek?

Gözünüzü açık tutun, dikkatli olun, dikkatli bakın.

Gözüm açık giderim ne demek?

‘Gözleri açık yürümek’ deyiminin AÇIKLAMASI: Çok istediği şeylere kavuşamadan ölmek “Teyzem, ‘Yurt dışına giden oğlumla kavuşmadan ölürsem, gözlerim açık yürürüm’ dedi.”

Tavsiyeli Bağlantılar: Istanbul Sidney Uçak Bileti Kaç Tl

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir