Kruton yapmak ne demek?
Krutonlar, tavada pişirilen veya fırında kurutulan, küp şeklinde kesilmiş yumuşak ekmek içleridir.
Kroton mu Kruton mu?
Krutonlar kızarmış ekmek parçalarıdır. Çorbalarda ve salatalarda kullanılır. Sezar salatasına lezzet katmak için kullanılabilir.
Kerrat ne demek TDK?
(ﻛﺮّﺍﺕ) i. (Ar. kerres çoğul eki -āt is kerrāt) Zamanlar, zamanlar, zamanlar: Türkiye’den tanıdığım ve hac sırasında tanıştığımız Kemal Hoca… (Ergun Göze).
Köhne ne demek TDK Sözlük?
TDK’ya göre “köhne” kelimesi “yıpranmış” anlamına gelir. “Heruntergelaufen” (yıpranmış) kelimesi, yıpranmış anlamında bilinir ve yaygın ifadelerden biridir. Altmodisch (eski moda) kelimesi, her bireyin seçebileceği kelimelerden biridir. Tercihen yıpranmış anlamında kullanılabilir.
Kruton nasıl yapılır?
Ekmek küplerinin üzerine nane, acı biber, kekik, kırmızı biber tozu, sarımsak tozu ve damak zevkinize göre tuz serpiyoruz. Üzerlerine zeytinyağı döküp iyice karıştırıyoruz. Ekmek küplerini tepsiye güzelce yayıyoruz ve 170 C fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kruton nerede kullanılır?
En bayat ekmek tariflerinden biri olan krutonları çorbalarda, salatalarda, omletlerde kısacası istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Elbette biz onu çıtır çıtır ve sade yemeyi de seviyoruz. Özellikle baharatlı krutonları çok seviyoruz. Kruton, Fransızca “crouton” kelimesinden gelir.
Kruton hangi dil?
Etimoloji. Crouton kelimesi Fransızca croûton kelimesinden türemiştir[2], bu kelime “kabuk” anlamına gelen croûte kelimesinin küçültülmüş halidir. Krutonlar genellikle küçük küpler halinde görünür, ancak çok büyük bir disk de dahil olmak üzere herhangi bir boyut ve şekilde olabilir. Etimoloji. Crouton kelimesi Fransızca croûton kelimesinden türemiştir[2], bu kelime “kabuk” anlamına gelen croûte kelimesinin küçültülmüş halidir. Krutonlar genellikle küçük küpler halinde görünür, ancak çok büyük bir disk de dahil olmak üzere herhangi bir boyut ve şekilde olabilir.
Kroton ne demek?
Kroton (Codiaeum variegatum), aynı zamanda kroton veya “çeşitli kroton” olarak da adlandırılır, Euphorbiaceae familyasına aittir. Doğal olarak yetişen krotonlar 3 m yüksekliğe ulaşabilir. Uzun, parlak, renkli yaprakları nedeniyle, ev bitkisi olarak da yetiştirilirler.
Kıtır ekmek ne denir?
Çıtır ekmek, yani ekmek krutonunu hazırlamanın püf noktaları nelerdir?
Perest ne demek TDK?
Arapça “interest” kökünden ve Farsça “perest” kökünden gelen “interest” kelimesi, “interest-loving” kelimesine de karşılık gelmiş ve dilde “egoist” olarak yerini almıştır. Ancak, dilde manipülatif kelimesi de yer almaktadır. Aslında, self-interest, self-interest’in eşdeğeridir.
Kotar ne demek TDK?
kotar- – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe kudtur – veya kutur – “dökmek, kaptan kaba aktarmak” fiilinden türemiştir. Bu fiil, Eski Türkçede yazılı örneği olmayan *kud- “dökmek” biçiminden, Türkçe-Türkçe eki +tUr- ile türetilmiştir.
Kuter ne demek TDK?
Cuter adı verilen bir tekneden (masa) ve teknenin üzerine dikey olarak yerleştirilmiş ve farklı hızlarda dönen 2-3-4 veya 6 bıçaktan oluşan bir bıçak setinden oluşur. Bıçaklar kullanım amaçlarına göre farklılık gösterir. Yağlı ve dondurulmuş etler için farklı bıçaklar kullanılır.
Guftekar ne demek?
Şarkı sözü yazarı, kendisinin veya başka birinin söyleyeceği şarkıların sözlerini yazan kişidir.
KNEZ ne demek TDK?
Knez (unvan) – Kelime Sırp ve Hırvat dillerinde prens anlamına gelir.
Kınnap ne demek TDK?
(ﻗﻨّﺐ) i. (Ar. ḳinneb) İnce ip, kamçı: Adamın cebinden çıkardığı iple hayvanı bağladık (Burhan Felek).
Kehren yapmak ne demek?
süpürmek [süpürdü|süpürdü] {geçişli fiil} çevirmek {fiil} düzeltmek {fiil}
Ekmek kıtırları nasıl yapılır?
Küçük bir kasede zeytinyağını, baharatları ve sarımsağı karıştırın. Ekmek tuz içerdiğinden ekstra tuz eklemiyoruz. Bu karışımı küp doğranmış ekmeğin üzerine dökün ve tüm ekmekle temas edene kadar karıştırın. Ekmeği önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında ekmek renk değiştirene ve çıtır çıtır olana kadar pişirin.
Kıtır ekmek ne denir?
Çıtır ekmek, yani ekmek krutonunu hazırlamanın püf noktaları nelerdir?
Simit kruton nasıl yapılır?
Bagel Kruton Tarifi 1 / 2. Bagelları halkalar halinde kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin. … 2 / 2. Servis tabağına alıp üzerine yoğurt ekleyip baharatlarla süsleyebilirsiniz. Dilediğiniz kadar yoğurt.
Tavsiyeli Bağlantılar: Mühim Bulmacada Ne Demek